Thursday, 17 January 2013

Tie Up Your Necktie



Assalamualaikum

Okay!!! Straight to the point. Sebenarnya ramai orang yang tak tahu cara-cara nak ikat tali leher. Tali leher ni kebiasaanya orang lelaki yang pakai dengan baju kemeja. So, nak pakai tu kena lah tahu cara-cara nak ikat. Perempuan pun perlu ambik tahu jugak, manalah tahu suatu hari nanti dapat suami yang kerja dekat opis. Boleh la tolong ikatkan. Seriously, aku pun sebenarnya tak tahu jugak macam mana nak ikat necktie ni. Dari darjah 1 sampai lah tingkatan 4 sekarang ni, tak pernah pun cikgu buat demonstrasi macam mana nak ikat tali leher. First time I wear the neck tie is when I am in form 1. Mula-mula tu tak tahu macam mana nak ikat sampai kelam kabut pegi rumah sepupu suruh dia ikatkan. Nak ikat necktie ni sebenarnya banyak cara. Sememangnya banyak cara....


 Aku sendiri pun kalau nak ikat tali leher pun sampai berpuluh-puluh minit...sekali buat tak jadi...dua kali buat pun tak jadi, lastly yang keseribu kali baru lah menjadi.

Kalau sekali buat tak jadi.... maknanya korang perlu buat balik.... Ikat je lah macam mana pun sebab lama-lama dia akan jadi jugak. Korang hanya perlu ulang beberapa kali step yang sama je... tu je lah...


12 comments:

  1. nabila dari dulu sampai sekarang tak reti ikat necktie. Adik yang tolong. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu lah kena belajar huhuhu......

      Delete
  2. yang first senang sikit..berbelit2 nengoknyer ha

    ReplyDelete
  3. Lepasni, bolehlah ikatkan adik punya tie sekolah dia tu -.- Haha :D

    ReplyDelete
  4. sekarang ni iyxat dah pandai la ye ikat ? hehe . kalau stay asrama , boleh le mintak tolong abg-2 senior ikatkan . tp kalau hari-2 mcm menyusahkan dorang la pulak :B

    ReplyDelete
  5. Taktau lak ikat neck tie ni ada banyak cara. DUlu masa skola penah jadik pengawas, so penah la jugak ikat neck tie ni. Err tp skang da lupa kut. Rasanya dulu ikat skali je pastu tak bukak2. Just longgarkan je. Eh? Tapi camtu nampak sgt tak penah basuh neck tie tu :P

    ReplyDelete
  6. Thanks for visiting and dropping your comment here :)

    ReplyDelete
  7. smpai ari ni xreti2 lg nk ikat tie..huhu

    ReplyDelete
  8. thnxs for visiting.. bw here..

    hehe..akpn ikt nectie xpndi sgt smpi skng.hehe..besenya surh kwn je..

    ReplyDelete
  9. ikat simpul mati jugak yg pling champion. hehe >.<

    ReplyDelete
  10. Ooooo . baru tau rupanya byk cara nak ikat ni.
    setuju gak la ngan maitimie . yg ikat mati paling ohseeem . . hehehe :D

    ReplyDelete